U bevindt zich hier: StartExtra'sVeel Gestelde Vragen

Hieronder vindt u een aantal antwoorden op vragen die wij vaak te horen krijgen. Mocht u na het lezen van de onderstaande antwoorden onverhoops toch nog vragen, dan verzoeken wij vriendelijk om contact met ons op te nemen doormiddel van het contactformulier van deze website of per telefoon. 


*Klik alstublieft op de vragen om het antwoorden zichtbaar te maken!

De kalknagels, de irritatie, de jeuk en het vervellen hangen met elkaar samen: het is voetschimmel. Voor behandeling: kijk in de voetklachten index op deze site. Ingegroeide nagels kunnen sneller ontstaan bij een gevoelige huid als er schimmel aanwezig is. Behandeling: zie ook de voetklachten index.  De blaren kan een vorm van eczeem zijn (overgevoeligheid voor lijmsoort in de schoenen, in bepaalde sportschoenen) of ook de voetschimmel. Ik raad u aan naar een voetverzorger te gaan.

De hallux valgus is het gevolg van de spreidvoet. Dit gaat dus samen. De knobbel is eigenlijk het kopje van het eerste middenvoetsbeentje, dat is ontwricht. Dit komt door de afwijkende stand van het eerste en vijfde middenvoetsbeen. Want de voorvoetboog is doorgezakt (spreidvoet). Door het lopen en het dragen van schoenen wordt de grote teen vervolgens weggeduwd. Door de afwijkende stand gaan ook de spieren van de voet parten spelen. De voet krijgt een ander afwikkelpatroon en door de continue druk op dit ontwrichte gewricht ontstaat prikkeling van het botvlies. Dit heeft tot gevolg dat er meer bot in en rond het gewricht gevormd wordt. Als de knobbel rood en pijnlijk is, is er een slijmbeurs ontsteking bij het gewricht ontstaan. In ernstige gevallen wordt soms operatief ingegrepen. Wat U zelf kunt doen: Zorg dat er nooit druk op de knobbel onstaat, door bijvoorbeeld nauwe schoenen, randjes of stiksels op schoenen enz. Dus ontlasten! Teenspalk: Deze is in verschillende soorten en maten te verkrijgen, bij een podotherapeut of professionele voetverzorger. Het is een soort bandage die de teen weer recht trekt om de botvorming in het gewricht tegen te gaan. Het is beter dat U eventueel ook steunzolen krijgt aangemeten, in verband met de spreidvoet. Spalk en steunzool is niet in alle gevallen de oplossing, bijvoorbeeld als de stand van de teen niet meer te corrigeren is en is vastgegroeid.

Zwemmers-eczeem is een schimmel. Schimmels gedijen het beste in een warme en vochtige omgeving. Als de pH van de huid ook nog wordt aangetast door het vele wassen met zeep, kan de schimmel rustig zijn gang gaan. Was dus zonder zeep of met zeep met een neutrale pH. Droog de voeten goed af, ook tussen de tenen. Draag sokken die vocht opnemen en luchtige schoenen. Vraag uw huisarts of voetverzorger om een schimmeldodende voetcrème.

Meestal kan een professionele voetverzorger hier nog veel aan doen, met behulp van verschillende methodes. Bijvoorbeeld het toepassen van een nagelbeugel, of nagelprothesetechniek, of met behulp van het drukvrij leggen van de nagel. Als dit echter geen soulaas biedt is een (pijnlijke) operatie de enige mogelijkheid.

Dat kan, maar meestal komt de likdoorn terug - veelal kleiner. Vaak is het resultaat beter als er ook gekeken wordt naar de oorzaak.

Nee, want dan wordt de wrat alleen maar groter. In overleg met de huisarts kan er wel een behandeling met chemische pakking worden uitgevoerd, maar dit geeft niet altijd meteen 100% resultaat. Een andere mogelijkheid is de wrat te laten "aanstippen" door de huisarts, maar dit moet meestal een paar keer worden herhaald en het is een pijnlijke zaak.

Nee Cenzaa is dierproefvrij, werkt met 100% natuurlijke ingrediënten en is een product van Hollandse bodem.  

Ja dat kan, de huid zal moeten ontwennen van jaren lang verkeerd gebruik van producten. De huid zal aan het werk moeten om hiervan te herstellen. Cenzaa bevat geen minerale oliën, parabenen of andere overbodige toevoegingen.

Zelfs tijdens het productie proces word rekening gehouden met de natuur. Neem wel even contact op met uw schoonheidssalon voor verder advies.  

Het PCN2 systeem bestaat uit 4 Cosmeceuticals. Dit systeem zorgt voor een optimale gezondheid van de huid door het Inside-Out module. Actieve stoffen die de hoogst haalbare en resultaat gerichte werkstofcomplexen en stamcel componenten bevatten.

Facebook   twitter1